Ha betartja lépésről lépésre az intelmeinket, jó eséllyel szabadul meg egy húzós fogorvosi beavatkozástól az elkövetkező években!

Most felfedjük ennek okát és megmutatjuk mit kell tennie, hogy elkerülje ezt! A megoldás kevesebbe kerül majd, mint egy fogtömés, vagy egy foghúzás.

Nem lesz rövid, készüljön fel egy alapos fejtágításra, mert rá fog döbbenni, mennyire rosszul tudta ezeket! 

Szóval miért? Mert túl későn jutunk el a fogorvoshoz? De leginkább azért, mert tévedünk, mikor azt hisszük mi mindent megtettünk ezzel! 

Olvassa el a cikkünket és tudja meg hogyan mentheti meg a még ép fogait kisebb anyagi ráfordítással, mint egy fogtömés vagy egy foghúzás ára! 

Most mindenki számára érthetően és alaposan elmagyarázzuk hogyan van ez.


Először is szeretnénk eloszlatni a fogbetegségekkel és a fogorvoslással kapcsolatos legelső és egyben legnagyobb tévhitet:

Mindenki meg van győződve arról, hogy jól és elég gyakran mossa a fogait. Sőt fogaink romlását genetikai okokra gondoljuk visszavezetni. Pedig jó tudni, hogy nincs olyan genetikai eltérés ember és ember között, ami oka lehetne a szájüregi megbetegedési különbségeknek. 

Betegeink úgy nyilatkoznak, hogy gyakran, rendszeresen és alaposan fogat mosnak, mégis fogszuvasodás és fogágy megbetegedés panaszaival keresnek fel bennünket. Nem értik miért, de legjobb tudásunk szerint elvégzett elővigyázatosságuk ellenére, a fog- és szájüregi betegségeik kialakultak, fogaik megromlanak, meglazulnak és elvesztik azokat.

Másodszor pedig tisztázzuk, hogy milyen jellemző elváltozások miatt alakulnak ki lyukas vagy meglazult, illetve mélyen a gyökerénél gyulladt fogak?

  1. A fogszuvasodásért olyan baktériumok túlzott elszaporodása a felelős, amelyek a fogakon megtelepedett ételmaradékokból képződő lepedékeken érzik jól magukat. Itt élnek a baktériumok, ebből táplálkoznak, szaporodnak és itt végzik el anyagcseréjüket, ami tovább savasítja az ételmaradékoktól már egyébként is savas fogfelszínt így újabb kedvező táptalajt biztosítanak az újabb baci szaporulatnak. A savas pH értékkel bíró közeg pedig kioldja azokat az ásványokat a fogzománcból, amitől olyan kemény és ellenálló tud lenni az, normális esetben évekig védve fogainkat a megromlástól. Tehát az ételmaradék miatt savasodik el a nyálunk elsősorban, és ez vezet a fogszuvasodáshoz is.
  1. Amennyiben nem távolítjuk el ezt a lepedéket egy bizonyos időn belül, nem csak fogszuvasodást okozhat, hanem az megszilárdul és tartósan megülhet a fogfelszínen. Ez lesz a fogkő. Többnyire a nyelv és a fogkefe által nehezen hozzáférhető helyeken, mint a fog rágófelszínének barázdáin, aztán az íny és a fogak találkozásánál, az ínybarázda és a fognyak között, valamint a fogak közötti résekben is kialakul. Ez a fogkő ezután még több lehetőséget biztosít, még több féle baktérium szaporodásának, és az ínybarázda mentén már az ínyt is megtámadja, gyulladás alakul ki abban és visszahúzódik a fogról. 
  1. A fogínysorvadás tehát az a jelenség, amikor a zománccal nem borított fognyaki részen a lerakódott fogkő és az emiatt kialakult gyulladás miatt a fogíny nem képes kitölteni teljesen a fogak közötti és a fogzománcig tartó részeket. Így a fog az álkapocs csontba való természetes beágyazódása sérül napról napra, szinte észrevehetetlenül.
  1. Amint ezen a visszahúzódott ínyen és az ínybarázda nem megfelelő zárását okozó fogköveken lévő baktérium kolóniák elkezdenek a fogágy felé előre nyomulni, tovább szaporodni, kialakulnak a fogágy betegségek, a parodontitis. Súlyos esetben ezek a baktériumok által okozott gyulladások a foggyökeret borító csonthártya és a fogágyban illetve az ínyben található rostok egészséges rendszerét oly mértékben megtámadhatja, hogy az egész fog lazulását, végső esetben kihullását okozhatja. 

Rendszerint ez be is következik még akkor is, ha valaki tényleg rendszeresen, de nem megfelelően mos fogat.

Rágófelszíni fogszuvasodást nem tapasztal, de a fogágy betegségek miatt meglazult vagy elvesztett fogazattal, rosszabb esetben a gyulladás miatt még állcsont sorvadással is kell számolnia. Ilyen súlyos esetekben már a fog állapota miatt sem valószínű, hogy menthető a dolog.

Felmerül hát a kérdés, hogy mi a valódi ok. A látszólag alapos odafigyelés, ápolás ellenére jogosnak tűnhet egy genetikailag is öröklött gyenge fogsor? 

Nem. A válasz drámaian egyszerű:

BÁR AZT HISSZÜK IGEN, DE A VALÓSÁG AZ, HOGY NEM TUDUNK MEGFELELŐEN FOGAT MOSNI! 

NEM ISMERJÜK A HELYES SZÁJÁPOLÁS MINDEN FONTOS ELEMÉT!

Nagyon kényes ez a téma, és nehéz ezzel szembesíteni egy magára szemmel láthatóan is igényes embertársunkat.

Mivel sem az iskolában, sem otthon nem tanították meg megfelelően ezt, és mivel széles választékban kapható eszközök kerülnek reklámokon keresztül a látókörünkbe, hajlamosak vagyunk azt hinni, ha ezeket megvásároljuk és magunk elképzelése szerint “helyesen” használjuk, mi mindent megtettünk a megfelelő szájhigiéniánk megőrzésének érdekében.

 Legtöbbünk csupán azt ellenőrzi, hogy elég fehérre mosta-e. Részben igaz, hogy a lepedék-fogkő kombináció miatt elszíneződnek fogaink, de gyakran a túlzott erejű és hosszú ideig alkalmazott otthoni fogfehérítés csak roncsolja a fogfelszínt. 

Sokan pedig egy drága elektromos fogkefe és fogselyem használatától várják el, hogy teljesen vigyázzon az ép fogainak megtartására.

És akkor még nem is beszéltünk a különböző méretű fogköz tisztítóról vagy az egycsomós fogkeféről, de általában a fogkefe sörtéiről és méretéről. Minden gyártó el akarja adni a termékét, de vajon nekünk speciálisan melyik való? Nagyon nehéz ezt szakember segítsége nélkül eldönteni.

Önmagában ezen eszközök birtoklása, használata nem elegendő. Azt kell megértenünk, hogy fogazatunk teljesen egyedi felépítése, valamint a rosszul berögzült szájápolási szokások minden esetben egy felkészült száj-higiénikus szakember tanácsadását igénylik.

Fogak, fogvizsgálat

Ő fog rámutatni a kijavítandó vagy nem megfelelő fogmosási technikákra. Ő fogja velünk együtt kiválasztani a számunkra legmegfelelőbb fogkefét, aminek a sörtéi és a nagysága legjobban illeszkedik a meglévő fogazatunkhoz. Az ő segítségével fogja a páciens pontosan megérteni és megérezni, valamint begyakorolni azt a mozdulatot, azt a szöget és erősséget, amivel a tisztítóeszközöket a fogsorra kell helyezzük a fogmosás

Egyszerűn kizárt, hogy a fizikai jelenlét, a gyakorlati útmutató és az eszközök valós kipróbálása nélkül kialakítható legyen a személyünkre szabott és elegendően helyes szájápolási metódus elsajátítása.

Kizárt, hogy leírásokból, megnézett videókból és innen-onnan összeszedett, nem feltétlenül összehangolt tanácsokból megtanuljunk rendesen fogat mosni.

Csodát egyik pillanatról a másikra mi sem tudunk tenni, de az esetben, ha  kezelőorvosunk és a műszeres vizsgálatok nem jeleznek szájüregi betegséget jelenleg, és ha a szájüreg egészséges egyensúlyának fenntartására megfelelően ügyelünk, betartva a dentalhigiénikusunk tanácsát maradéktalanul, biztosíthatjuk Önnek, hogy az elkövetkező évek legdrágább fogászati beavatkozásán van túl a 

Fogmosás Akadémia Exkluzív Csomag kedvezményes, 

most 34.000,- Ft helyett 25.000,- forintos árú megvásárlásával, 

melyhez jelenleg ajándék eszközöket is biztosítunk.

Tehát nem kell mást tennie, csak megvásárolnia a csomagot:

https://oralzone.hu/termek/fogkoeltavolitas-fogmosas-akademia-exclusive-csomag

Fogmosás Akadémia Exkluzív Csomag

/

Majd munkatársaink soron kívül előjegyeznek egy Önnek megfelelő időpontot, hogy az ultrahangos depuráláson és a professzionális fogtisztításon kívül képet kapjon jelenlegi életmódbeli sajátosságainak és szájhigiéniájának összefüggéseiről. 

Szakembereink feltárják a régi rosszul berögzült szokásait, az idejemúlt ismereteit a szájápolásával kapcsolatban és segítenek megtalálni kifejezetten az egyedi fogsorára való eszközöket és módszereket, amivel a legnagyobb hatékonysággal tudja egészségét helyreállítani és megőrizni.

Minden esetben egy második alkalmas kontroll során is ellenőrizzük, hogy megfelelően sikerült-e mindez, valamint szükség esetén orvosi konzultációra és további műszeres vizsgálatokra is lehetőség nyílik a legfejlettebb 3D technológiát alkalmazó implantológiai és kutató centrummal rendelkező klinikánkon.

Az elmúlt évtizedek során, a Szegedi Fogászati és Szájsebészeti Klinikán is oktató, a preventív személetű kezelésekhez kapcsolódó kutatásainkat is szakmailag vezető orvosunk,

Dr. Heintz Renáta

  is sokszor hangsúlyozta – az azóta elégedett betegeinek – a helyes szájápolás megkerülhetetlen jelentőségét. 

Ezen hosszú évek tapasztalata, megannyi régebbi és a mi friss kutatásaink is, valamint a vissza NEM térő pácienseink jó véleménye is alátámasztja ezt.

 

Kérdése van? Visszahívást szeretne? Vegye fel a kapcsolatot velünk!

Munkatársaink segítenek fogorvos mentes megoldásokat találni a száj egészségének megőrzésére.